Selecteer een pagina

Het is weer de tijd van het jaar.. het wordt kouder en dus schiet een ieder rechtop voor WINTERKORTING. Dat betekent vaak lokkertjes en aantrekkelijke aanbiedingen van extra kortingen! Althans, dat zou je graag denken en willen geloven.

Het afgelopen jaar is zeildoek enorm in prijs gestegen. Dit geldt voor alle zeilmakers, niemand uitgezonderd. Ook wij niet helaas. Er zijn bij sommige leveranciers wel 5x prijsverhogingen geweest. Het is ook niet heel gek als je kijkt naar hoeveel energie er nodig is voor het produceren en vervoeren (zwaar!) van zeildoek. Er is ook maar 1 zeildoekfabrikant die in Nederland haar doek laat weven.. en dat is Bainbridge (de meeste denken aan een ander merk.. maar helaas). Eigenlijk is geweven zeildoek gewoon erg vervuilend (wordt niet tot nauwelijks gerecycled), heb je er veel energie voor nodig om het te maken en vliegt het al de halve wereld rond voordat het bij de zeilmaker onder de naaimachine ligt.. En energie, vervoer en arbeid zijn enorm in kosten gestegen. Zo ook zeildoek.

Het is dan ook moeilijk om nog echt van kortingen te spreken. Je mag eigenlijk als klant blij zijn dat een zeil niet 30-40% duurder is geworden. Wij blijven de focus leggen op het maken van mooie producten, van zeilen die zonder short cuts tot leven komen. Natuurlijk tegen een zo aantrekkelijk mogelijke prijs maar.. op dit moment “stunten” met enorme kortingen komt op ons gewoon ongeloofwaardig over. En wij denken dat het ook ongeloofwaardig op onze klanten overkomt.

Dus ja, we hebben winterkorting tot wel 20% maar blijven op een hoog niveau onze zeilen maken. Bij ons geen short cuts.. om maar zo aantrekkelijk mogelijk geprijsd te zijn. Dat laatste zijn we al, zelfs zonder korting. En eerst flink de prijs opdrijven (..) om vervolgens weer 10% weg te geven is ook niet onze stijl.

Reparaties zijn ook weer welkom. Wij kunnen ook eventueel het zeil van de boot afhalen, meenemen en controleren, opslaan en in het voorjaar weer komen brengen.

VRAAG HIER UW OFFERTE AAN!