jachtzeilen

SONY DSC

Wij leveren zeilen voor elke type boot dat zich via wind en zeilen voortbeweegt. Of het nu om een zeil gaat voor een Dinghy of voor een vierkant getuigd tallship. Via deze website  informeren we je graag over de meest voorkomende vragen. Antwoord op je vraag staat er niet bij? Geen punt! Stuur ons een email en wij maken graag een offerte en/of het zeil. Met 30 jaar ervaring klaren wij elke klus.

Wind vangen

Vandaag de dag combineert het oude ambachtelijke zeilmakersvak zich nadrukkelijk met nieuwe technologie. Er is veel veranderd de laatste jaren. Apollo Sails ontwerpt je nieuwe zeil op de computer waarna het zeildoek gesneden wordt op een computergestuurde snijmachine (plotter). Met al deze nieuwe technologie zou je bijna vergeten waar het werkelijk om gaat: wind en de kunst van het vangen van wind.

In ons zeilatelier worden de uitgesneden zeildoekbanen vakkundig aan elkaar gezet en tot een zeil gemaakt. Hier gebruiken wij hoogwaardige naaimachines voor van het merk Adler. Eerst worden de naden getaped en daarna gestikt met UV- en zeewaterbestendig garen. Vervolgens wordt de hardware bevestigd zoals het aanbrengen van een aluminium topplank, RVS ogen, reguleerlijn met klem etc. Het type hardware dat je graag wenst is zelf in te vullen, al helpen wij je graag een goede keus te maken.

Made in Europe

Kwalitatief goede zeilen worden overal in de wereld gemaakt. Daar zijn we zeker niet uniek in. Nederland, USA, Duitsland, China, UK, Polen, Zuid Afrika, Sri Lanka.. Echt overal op de wereld worden goede zeilen gemaakt. Het tegenovergestelde is helaas ook waar: slechte zeilen worden ook overal in de wereld gemaakt. En met “slecht” wordt vaak bedoeld: niet gekregen wat je hebt gekocht, niet het aantal m2 wat je had gevraagd, niet het juiste doek wat je had besteld.. etc. De afwerking van een zeil, of het in elkaar zetten van een zeil, dat kan nagenoeg elke zeilmaker wel goed. Het gaat om de details en het stukje “we begrijpen elkaar”.

Wij overtuigen je graag van onze kwaliteit. Laat onze klanten je overtuigen. Die vind je terug door heel Europa! Vooral Zweden en Duitsland zijn een grote afzetmarkt voor Apollo Sails. En Nederland uiteraard.

Service & Garantie

Zeilen van Apollo Sails worden in de EU gemaakt. Dit is van belang in verband met garantie. Binnen de EU is garantie aan de consument wettelijk geregeld. En wij geven dus niet 1 jaar garantie, zoals je soms tegenkomt bij zeilmakers. Wij vinden dat een goed gemaakt zeil minimaal 4 jaar garantie moet hebben.Wij geven graag de service die daar bij hoort. Mocht het nodig zijn, wens je een aanpassing, dan doen we dat snel en vakkundig in Scheveningen. Scheveningen (Schokkerweg aan de Haven) is ook het drop-off punt voor aanpassingen of reparatie.