Selecteer een pagina

Loft

Schokkerweg 26 – Scheveningen

Veilingweg 20-B Sint-Annland (nieuwe zeilen productie)

KvK 64365905

Telefoon

Via WhatsApp zijn wij 7/365 bereikbaar

Email

snel en vlot contact

Freequently Asked Questions

Ik wil graag langskomen om mijn zeil te bestellen, hoe pak ik dit aan?

IIedereen is welkom en een gesprek over de vele mogelijkheden bij de aanschaf van een nieuw zeil, daar maken we graag tijd voor. Om die laatste reden is het zinvol om eerst een afspraak te maken. Zo bent u er van verzekerd dat er genoeg tijd is. En koffie. Langskomen kan zowel in Zeeland (Sint-Annaland) als Scheveningen.

Garantie op zeilen, hoe zit dat nu?

Wij geven 4 jaar garantie op materiaal- en constructiefouten van paneelzeilen (geweven zeilen zoals Dacron), bij normaal gebruik door de klant. Garantieclaims ten aanzien van verkeerd gebruik, onachtzaamheid, verkleuring en schimmelvorming worden helaas niet gehonoreerd. De garantie wordt tevens enkel verleend aan de eerste gebruiker van de zeilen en is niet overdraagbaar.

Onder verkeerd gebruik verstaan wij o.a. het gebruik van het zeil boven het aangegeven windslot, het onjuist en te zwaar belasten door bijv. onjuiste valspanning of onjuiste spanning op reguleerlijnen, het verkeerd opbergen van het zeil, het veelvuldig laten ‘floggen’ van het zeil, het zeil met onjuiste middelen schoonmaken, het onjuist eigenhandig aanpassen van het zeil etc.

Wat betreft ‘normaal gebruik’ nog het volgende: een zeil is een maatwerkproduct dat door geen enkele gebruiker hetzelfde wordt gebruikt. Elk zeil kent een uniek gebruik. Extreme gebruiksschade door gebruik van het zeil in extreme hoeveelheden UV, regen of wind valt dan ook buiten de garantie. Om diezelfde redenen vallen lichtweer- en wedstrijdzeilen buiten de standaard garantie.

Ik vind Banks Sails helemaal niet goedkoop!

Kwalitatief scoren wij graag hoog. We winnen graag en nemen ook graag de tijd om uw zeil te maken. Het proces leggen wij ook graag aan u uit. U bent ook welkom op onze loft in Nederland alwaar wij uw zeilen maken. Voor simpelweg het goedkoopste zeil moet je niet bij Banks Sails zijn. Wij zijn GEEN FAST PACE productie loft.. onze werkwijze is uniek maar arbeidsintensief. Kwaliteit moet uit de lengte of de breedte komen. Van uw zeil welteverstaan!

Hoe lang is een prijsaanbieding of offerte geldig?

Standaard is een prijsaanbieding of offerte 2 weken geldig tenzij anders vermeld of overeengekomen. We staan voor onze prijzen.

Wat is de levertijd van nieuwe zeilen?

Allereerst, wij houden je zo goed mogelijk op de hoogte. In het algemeen kunnen we zeggen dat de levertijden rond de 4 weken zijn. Omdat onze productie gewoon in Nederland plaatsvindt.. kunnen wij snel schakelen. Indien gewenst kunnen wij binnen 1 week leveren. Vakantieperiodes, kerst, Pasen etc. worden niet meegerekend en verlengen de levertijd. Bij topdrukte of onze membraanzeilen kan het soms iets langer duren. Zeilen zijn unicums, het vraagt soms tijd en we wensen er de juiste aandacht aan te geven. Wij zijn geen FAST PACE productie loft.

Bij acties zoals “winterkorting” of sponsoring is de levertijd anders en langer. Dit wordt vooraf altijd gemeld en staat ook op de factuur.

Recuts, aanpassingen, service en onderhoud aan zeilen, doen jullie dat ook?

dJa. Onderhoud aan zeilen verlengt de levensduur. Wij adviseren de koude wintermaanden om het onderhoud aan zeilen te laten doen. Wij inspecteren de zeilen op eventuele gebreken en repareren deze kundig op de loft in Scheveningen of in Zeelan, Sint-Annaland. Wij beschikken uiteraard over alle machines, kennis en materialen om meer dan kundig elke reparatie of recut uit te voeren. Van dacron tot membraan. Onze machines zijn  geschikt tot mega-yacht zeilen aan toe en van het Engelse merk Solent.