Selecteer een pagina

Banks Sails Europe is een hechte organisatie. Een organisatie waar kwaliteit en vakmanschap voorop staat. Het merk bestaat al sinds begin jaren 60 en heeft in al die jaren een belangrijke rol gespeeld op het internationale wedstrijdzeilen. Zo een beetje elke wedstrijd is wel eens gewonnen. Van World ORC tot Maxi Worlds.

Vaak komen er ‘dealerschappen’ voorbij in de wereld van zeilmakers. Ze komen en ze gaan. In de meeste gevallen is het een kwestie van jaarlijks een ‘license fee’ betalen en vervolgens mag je het betreffende merk op de zeilen plakken. Het is in de wereld van zeilmakerijen niet ongebruikelijk dat een zeilmaker 4 tot 5 keer van merk verandert. Zint het het even niet of gaan licentiekosten omhoog, dan switcht men.

Dit is niet waar Banks Sails Europe voor staat. Banks Sails Europe is van oudsher een familiebedrijf. En nog steeds. Op dit moment is Paolo Semeraro de technische man achter Banks Sails Europe. Paolo is geen onbekend in de zeilwereld. Hij is Olympisch zeiler, America Cup zeiler en winnaar van heel veel titels. Zowel op mondiaal als nationaal niveau.

Banks Sails Europe staat vooral bekend om haar performance membraanzeilen. Deze worden compleet in eigen beheer ontworpen en gemaakt. Dit doen we nu al ruim 20 jaar. Ervaring zegt in deze veel.

Als Banks Sails Nederland beheersen ook wij, opgeleid door Banks Sails Europe, dit gehele proces. Wij hebben de kennis van de materialen, de processen, de ontwerpen. Nieuwsgierig? Maak eens een afspraak.